top of page

Rouwwerk.. mag dat ook met een kleurtje?

Iets waar ik graag een gedegen advies over geef.. afscheidsbloemwerk... Vaak heerst daar het gevoel dat het niet gepast is als dergelijk bloemwerk een kleurtje heeft of er zelfs vrolijk uit zou zien. Gelukkig wordt er steeds meer van dat idee afgestapt. Want een kleurtje kan juist heel chique zijn! De belangerijkste richtlijn moet denk ik altijd zijn of dat het bij de overledende past. Was iemand een vrolijk persoon en gek op bloemen in allerlei kleuren, waarom zou dan het laatste bloemstuk niet juist vrolijk en kleurrijk zijn?

Zelf zie ik zo'n bloemstuk als een laatste gift aan je dierbare, en die zou je toch juist dat willen geven waar ze bij leven zo van hielden? Soms had iemand een specifieke hobby en kan dat tot een thema leiden wat in het bloemwerk verwerkt kan worden, wellicht in combinatie met iemands favoriete bloemen of kleur.

Dat betekend natuurlijk niet dat iedereen nu uitsluitend met bonte bloemen naar een uitvaart moet stappen. Wellicht had iemand juist een heel ander beeld bij zijn of haar uitvaart. Sober, in een bepaalde kleurstelling, modern of juist landelijk. Dan is het natuurlijk mooi om het bloemwerk daar aan aan te passen. Vaak helpt het om even kontakt te hebben met de naaste familie (als je daar zelf niet toe behoort) om eens te informeren of er specifieke wensen zijn.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gehele kist bedekking of meerdere kleine stukken (bijvoorbeeld een stuk van de partner en een stuk van de kinderen). U kunt vragen of iedereen een losse bloem mee neemt naar de uitvaart waar ze ter plaatse naast de kist in een vaas geschikt kunnen worden. Misschien zou u een mand met strooibloemen willen zodat iedereen een hand met bloemblaadjes kan strooien over de kist. Ik wil daar graag met u over nadenken om samen tot de mooiste bloemversiering te komen voor uw dierbare. Neem gerust kontakt met mij op voor advies.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page